Varför ekologisk hudvård?

Huden är vårt största organ. Upp till 60 % av det du applicerar på huden absorberas till dina inre organ. Om du visste vilka gifter icke-ekologiska hudvårdsprodukter verkligen innehåller, kanske du skulle tänka efter två gånger innan du använder dem. Speciellt på ditt barns hud.

Icke-ekologiska hudvårdsprodukter inkluderar syntetiska konstgjorda kemikalier som mineraloljor och laurethsulfat. De kan även innehålla palmolja, petroleum, parabener och andra kemikalier som vid långvarig användning kan orsaka hudirritation och hormonell obalans.

Den stora skillnaden mellan icke-ekologisk och ekologisk hudvård är att ekologiska produkter är gjorda av naturliga ingredienser. Kanske viktigast – ekologiska ingredienser odlas utan modifierade organismer och andra tillsatser eller kemikalier. Det gör att en hudvård som är baserad på endast ekologiska råvaror är både snälla och ofarlig för huden.

En annan vanlig åkomma hos barn är allergier. Eftersom ekologiska hudvårdsprodukter inte innehåller starka kemikalier är de mindre benägna att orsaka allergiska reaktioner, inflammationer eller irritationer. Om en allergisk reaktion uppstår vid användning av ekologiska produkter, skulle det med största sannolikhet bero på en naturlig ingrediens, som skulle vara lättare att identifiera.

Med ekologisk hudvård säkerställer du att du får de verkliga näringsfördelarna från dess ingredienser. Naturliga ekologiska ingredienser som kokosolja och tistelolja är kända för att lugna, ge näring, återfukta och kommer inte att skada ditt barn i längden. Och det är inte bara ofarligt, det är också säkert. När du köper ekologiska hudvårdsprodukter köper du cruelty-free produkter. Produkter som inte är testade på djur. Du bidrar också till att bevara miljön. Eftersom ekologiska produkter odlas naturligt är de fria från kemikalier bidrar du också till att bevara miljön.

 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända