Kraften av babymassage

Att massera sin bebis regelbundet är fantastiskt välgörande och stärker banden mellan barn och förälder. En helkroppsmassage bör ta cirka tjugo minuter, men glöm inte att det är din lilla som visar vägen.
Little Cirkus Baby Olja är säker att använda för att massera barn från att de är nyfödda.
Innan du börjar, välj en tid då din bebis är vaken och pigg, inte för hungrig eller för mätt. Använd en säker och bekväm plats och placera din bebis på så att den kan se ditt ansikte. Tvätta händerna och se till att rummet är varmt och att belysningen inte är för stark.
Kom ihåg att alltid vara försiktig och följa din egen bebis signaler. En babymassage skiljer sig från vuxenmassage och kan enklast beskrivas som en stund för fysisk stimulans och kommunikation.

 

Massage från topp till tå – instruktioner

Ben och fötter
Börja med att försiktigt trycka, knåda eller klämma ihop foten.
Ta dig tid att arbeta in oljan i fotsulorna genom att använda "tumme över tumme" från häl till tå.
Massera toppen av foten mot fotleden, gör små cirklar runt fotleden.
Slutligen på botten av varje fot, "gå" med tummen upp från hälens bas upp till varje tå.
Håll i benet medan du ”stryker” den andra handen över benets insida för att sedan göra detsamma med utsidan.
 Händer
Applicera olja direkt på insidan av varje handled och massera in med fingertopparna i små cirkulära rörelser. Ta dig tid att trycka försiktigt på området för att värma huden.
Greppa bebisens hand med dina båda. Med tummarna strycker du in mot handflatan. ’
Håll sedan i bebisen handled med ena handen och låt din andra hand krama mjukt handens pek och långfinger.
Bröstkorg
Använd en hand och cirkla över ditt barns bröst i en rörelse medurs. Använd sedan två händer och massera i en hjärtformad rörelse över bröstet för att stimulera lymfsystemet.
Börja vid basen av bröstet, använd båda händerna för att massera upp över bröstet och ner för varje arm.
Använd fingertopparna för att försiktigt knacka över hela ditt barns bröst, detta kommer verkligen att hjälpa till att lossa eventuellt slem.
Magen
Värm oljan i dina händer genom att gnugga ihop dem placera sedan ditt pekfinger nära bebisens navel och börja röra sig i en medurs, cirkulär rörelse hela vägen ut till kanten av magen. Gå från ett finger som försiktigt cirkulerar, till att använda hela handflatan.
Avsluta med att sätta händerna på bebisens mage, stryk mot sidorna, höfterna och ända ner till fötterna, kan med fördel upprepas ett par gånger.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända