En guide för nyblivna mammor

Att bli mamma för första gången är en fantastisk resa fylld med kärlek, glädje och en hel del utmaningar. Som nybliven mamma kan det kännas överväldigande att navigera genom de första dagarna och veckorna med din lilla bebis vid din sida. Därför har vi sammanställt en korta guide för att hjälpa dig att känna dig lite mer förberedd och trygg under denna nya fas av ditt liv.

Prioritera dig själv. Att ta hand om dig själv är lika viktigt som att ta hand om din bebis. Kom ihåg att äta hälsosamt, vila när du kan och be om hjälp när det behövs.

Amning eller flaskmatning: Oavsett vilket val du gör, se till att du och din bebis är bekväma. Amning kan vara en utmaning i början, men det blir lättare med tiden. Flaskmatning kan ge dig mer flexibilitet och avlastning. Nanobébés nappflaskor har skapats för att  efterlikna känslan av amning. Ett bra alternativ för dig som antingen inte har möjlighet att amma, eller för dig som vill växla mellan amning och flaska. 

Prioritera sömn: Sömnbrist kan vara tufft för nyblivna föräldrar. Försök att ta korta tupplurar när din bebis sover och dela på nattvakningar om möjligt.

Barnvård: Under de första månaderna känner ditt barn din beröring, värme och kyla främst genom sin hud. Vad behöver ditt barn och hur ska du ta hand om ditt barns ömtåliga hud? Vi på Little Cirkus har tagit fram en hudvårdsserie för bebis och barn med högsta kvalitet på innehåll. 

Be om hjälp: Du behöver inte göra allt själv. Be din partner, familj eller vänner om hjälp när du behöver det, vare sig det är att ta hand om bebisen så att du kan vila eller hjälpa till med hushållssysslor.

Lyssna på din intuition och lita på dina egna instinkter när det gäller ditt barn. Ett nyfött barn behöver närhet, trygghet och värme från sina föräldrar. Och det kan du vara hur generös som helst med! 

Njut av tiden

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända